2011. február 14., hétfő

A Richardson-Manning incidens

Akik meghallgatták a Jay Feely interjút, már biztosan tudják, hogy mi történt a legutóbbi CBA egyeztetésen a Panthers tulajdonosa, Jerry Richardson és a Colts irányítója, Peyton Manning között. Feely szerint Richardson, amikor előkerült a bevétel megosztást szemléltető kimutatás, kétségbe vonta Manning intelligenciáját. Richardson szavai a következőek voltak: „Segítsek neked a táblázat elolvasásában, fiam?”, illetve: „Segítsek neked megérteni a dolgokat? Mert nem tudom, hogy képes vagy-e felfogni a leírtakat”. Később több forrás megerősítette az NFL egyetlen olyan tulajdonosának lekezelő szavait, aki maga is játékos volt egykor (Richardson 1959 és 1960 között a Baltimore Coltsban játszott, sőt 1959-ben bajnoki címet is szerzett). A források egyöntetűen beszámoltak arról, hogy Richardson az egyetlen olyan tárgyaló, aki így áll a játékosokhoz. Egyszer még azt is megengedte magának, hogy egy olyan kérdést tegyen fel Breesnek és Manningnek, amely arra vonatkozott, hogy mit is tudnak ők a játékosok biztonságáról, mint témáról... Az NFL természetesen tagadja az incidens tényét, azonban egyre több külső és belső forrás szorgalmazza a kemény nézeteiről elhíresült tulajdonos eltávolítását a tárgyalóasztalok mellől. Richardson a kilépés óta hangoztatja, hogy a tulajdonosoknak vissza kell szerezniük a ligájukat. Játékosként annak idején ő maga is elszenvedője volt az akkori tulajdonosok által uralt rendszernek, ma pedig nem fog engedni a játékosoknak, hogy ezúttal is a rosszabbik oldalon álljon...

Hírek máshonnan:
-A Jacksonville Jaguars elindította tavaly már bevált kampányát, amelynek köszönhetően 0 bérletesről sikerült a számokat feltornászni 17000-re 2010-re. Mint a Forbes ranglistán is látszott, 2009 után az NFL legrosszabb helyzetben levő csapata a Jax volt. Azonban a kampánynak hála, a 2009-es kilenc blackoutot hozó szezonjuk után 2010-ben nem került sor hasonló eseményre (persze ez nem jelenti azt, hogy teltház lett volt, azok a helyek, amelyek nem számítanak a blackout szabályozásba (pl. club seatek) sokszor üresen tátongtak).

-A Washington Redskins azt tervezi, hogy a virginiai Redskins Parkból idén Fairfaxbe költözteti a training campet, a George Mason University campusára.

-A Sports Business Journal értesülései szerint az NFL újratárgyalta az Eletronic Arts-szal 2008-ban kötött szerződését (a vállalkozás 2005 óta az NFL játékok kizárólagos jogtulajdonosa). Az új szerződés értelmében a Madden videójáték sorozatot évente augusztusban kibocsátó EA által fizetett idei jogdíjak csökkennek, tekintettel a 2011-es idény bizonytalanságára, de egy plusz év is adódik a szerződéshez. A Madden 12 kiadása az idény elmaradása esetén is biztos. A tavalyi verzió, a Madden 11 az EA második legjobban profitáló sportjátéka volt a globális szinten sokkal jobban teljesítő FIFA 11 mögött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése