2011. február 9., szerda

Per az NFL, a Cowboys és Jerry Jones ellen, hírek a lockoutról

Az NFL tegnap éjjel második lehetőséget kínált fel a 400, Super Bowlon pórul járt szurkolónak. Ennek a tervnek az értelmében egy szabadon választott Super Bowlra kapnának jegyet a károsultak és az utazási és szállásköltséget is állná a liga. Ez már sokkal jobban hangzó változat, még akkor is, hogyha ebben az esetben a névre szóló jegy miatt nem lenne értékesíthető a belépő a másodlagos piacon. Azonban már ez is jelezte valamelyest, hogy kétségbeesetten kapkod az NFL, hogy elkerülje a class action lawsuitot (csoportos per). Az Egyesült Államok szinte összes valamirevaló ügyvédje felkapta a fejét az eseményekre, és fokozatosan jöttek az ötletek, hogy ki, hogy és miért vállalná el a 400 sértett képviseletét. Délelőtt be is futott az első lawsuit, méghozzá 1000 fő "nevében". Dallasban az NFL-t, a Dallas Cowboyst és annak tulajdonosát, Jerry Jonest szerződésszegéssel, csalással és tisztességtelen üzleti gyakorlatokkal vádolják. Utóbbi a legérdekesebb, hiszen azt is belefoglalták a szövegezésbe, hogy a megvásárolt jegyek nem is a megfelelő helyre és a meghirdetettnek megfelelő feltételekkel jártak sok esetben.

Közben kiderült az is, hogy Las Vegasban mégiscsak pozitív eredménnyel zártak, igaz ez a legkisebb nyereség az elmúlt tíz évben, körülbelül 750.000 dollárról van szó.

Lockout hírek röviden:

-Az ESPN értesülései szerint ma délelőtt 10 és este 7 óra között, illetve holnap délelőtt 9 és délután 2 óra között egyeztetésekre kerül sor az NFLPA és a tulajdonosok között Washingtonban.

-Az NFLPA a várakozásoknak megfelelően magasabb szintre viszi a TV szerződések pénzének ügyét. Megkérték David Dotyt (Minnesotai Kerületi Bíróság), a CBA ügyekért felelős bírót, hogy lehetőleg március 3-áig, közvetlenül a fenyegető lockout előttig hozza meg döntését. A jelek szerint Doty hajlandó erre.

-A Sports Business Journal értesülései szerint elképzelhető, hogy az NFL csak akkor nyúl hozzá a TV-s szerződésekből származó pénzekhez, ha a lockout a második évébe lép, tehát a 2012-es szezon is elmarad. Daniel Kaplan újságíró szerint az NFL tartalékai több forrásból származnak, és a liga felkészült minden eshetőségre.

-A 2011-es londoni mérkőzés áldozatul eshet a CBA vitának. A találkozó résztvevőit ilyen tájban, a Super Bowlt követően szokta az NFL bejelenteni, de ez idén egészen biztosan nem történik meg. Azért lenne fontos a mérkőzés mihamarabbi meghirdetése, hogy az előkészületek és a jegyek értékesítése is beindulhasson. Az európai mérkőzés megszervezése még mindig nagyon körülményes egy amerikai eseményhez képest.

-Az NFL becslése szerint a liga által veszített bevételek 120 millió dollárra rúgnak majd, ha nincs egyezség márciusig, augusztusra ez 350 millió dollárra duzzadhat. Ha elmarad a szezonnyitó, akkor elérheti az 1 milliárd dollárt az kiesett bevétel. Minden alapszakasz játékhét további vesztesége 400 millió dollár lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése