2011. február 1., kedd

A tulajdonosok és a 18 alapszakasz mérkőzés

A 18 meccses alapszakasz kérdésében nincs együttes álláspont a tulajdonosok között sem, az NFL azonban mégis úgy kommunikálja a kérdést, mintha mindenki mellette lenne. Ez elsősorban a legbefolyásosabb tulajdonosoknak köszönhető.
Több tényező határozza meg, hogy egy NFL franchise tulajdonosa befolyásos lesz-e vagy sem. Ezek közül a legfontosabb a market, amelyen a csapat működik és a tulajdonos ebből adódó gazdasági tekintélye, de emellett az egyes tulajdonosok háttere, anyagi helyzete, befolyásossága az üzleti életben és a politikában is szempont. Ezek figyelembevételével a legbefolyásosabb tulajdonosoknak a következőket tekinthetjük: Jerry Jones - Cowboys, Dan Snyder - Redskins, Robert Kraft - Patriots, John Mara - Giants, Woody Johnson - Jets, Jeffrey Lurie - Eagles, Bob McNair - Texans, Pat Bowlen - Broncos és a McCaskey család - Bears. Közülük mindannyian a 18 mérkőzéses alapszakasz mellett vannak.


A legnevesebb ellenző Dan Rooney, a Steelers tulajdonosa. A csapat sikeressége, és Rooney nagyköveti pozíciója (az Egyesült Államok írországi nagykövete jelenleg) sem elég azonban ahhoz, hogy ebben a kérdésben döntő hatása legyen az NFL álláspontjára. Ez annak köszönhető, hogy a Steelers small-market csapat, és bár azok között is erős, de a nagyok dolgába nem igazán tud beleszólni. Illetve megemlítendő az is, hogy a korábban NFL vitákban tényezőnek számító Rooney nem vett részt túl aktívan a mostani folyamatokban nagyköveti kötelezettségei miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése