2011. február 4., péntek

Kraft megoldása: Tüntessék el a jogászokat a tárgyalóasztal mellől

Robert Kraft, a Patriots tulajdonosa nyilatkozott a médiának a CBA egyeztetésekkel kapcsolatban. Véleménye szerint megszülethet a döntés akár a következő héten is, de ehhez az kell, hogy mindkét oldalon üzletemberek üljenek, és a jogászok háttérbe vonuljanak. El kell tüntetni őket az asztalok mellől mindkét oldalon, mert a megközelítésük olyan, amely nem a megegyezésre tör, hanem a megegyezést akadályozza. Kraft emellett kitért pár érdemleges kérdésre is. Ezek közül az egyik fő tulajdonosokra vonatkozó kritikát tekintve a probléma kicsinyítése tört. Kijelentette, hogy ő szívesen elősegítette volna azt, hogy egy folyamat meginduljon a beszámolók nyilvánosságra hozásának ügyében, de úgy érzi, hogy ez egyrészt nem akkora probléma, mint amilyennek az NFLPA beállítja, másrészt az esetleges kritikák (pl.: nem költ valaki egy dologra annyit, mint kellene) miatt a tulajdonosok jogosan húzódoznak tőle. Emellett kifejtette, hogy szerinte 17 éves ligában való részvétele óta a legegységesebb a tulajdonosok álláspontja a fő kérdésekben. Számára a CBA két fő megoldásra váró pontja a 18 mérkőzéses alapszakasz és az újoncok fizetésének rendezése. Az első kérdés egyszerűen megoldható azzal, hogyha fogják a két preseason mérkőzést és átalakítják alapszakasz mérkőzésekké őket. Az ennek következtében keletkező plusz bevétel nagyobb részét a játékosok kapnák meg elképzelése szerint. A rookiek esetében, ha a top 3-4 játékosnak kifizetett hatalmas pénzmennyiség kb. 60 %-át vissza tudnák forgatni a tapasztalt játékosok felé vagy ki sem fizetnék és ezáltal nőne a csapatok salary cap helye, már sokkal előrébb járnának.

Egyéb mai hírek:

-Roger Goodell bejelentette, hogy a szombati találkozó mellett további két tárgyalás van betervezve a következő hétre.

-Szintén ő nyilatkozott a los angelesi stadion ügyéről. A korábban taglalt 700 millió dolláros szerződést pozitív lépésnek nevezte, de ez önmagában kevés a projekt beindításához. Jelenleg az NFL először szeretné a CBA tárgyalásokat lezárni, és abba beleépíteni a stadionok építésének jövőbeli forrását, amely hozzájárulhatna a projekt megvalósításához. A dallasi média véleménye szerint a Chargers költözési esélyei a legnagyobbak.

-Az NFL tájékoztatta a játékosok ügynökeit a COBRA coverageről, annak feltételeiről és az azzal kapcsolatban elterjedt képzetek helytelenségéről.


-A Tennessee Titans leendő főedzője valószínűleg a liga egyik legrosszabbul fizetett HC-ja lesz. Bud Adamsnek ugyanis ki kellett vásárolnia szerződése utolsó évéből Jeff Fisher, korábbi főedzőt (Fisher 6,5 millió dollárt keresett volna jövőre), illetve emellett még egyéb okokból 6 millió dollárral tartozott neki. Adamsnek Chuck Cecil, korábbi defenzív koordinátornak is tartozik 1 millió dollárral, amely 2011-ben járt volna neki. Ezek miatt a TitansInsider szerint az új Titans HC legjobb esetben évi 2-2,5 millió dolláros fizetéssel számolhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése