2011. február 14., hétfő

A háború elkezdődött

Az NFL feljelentette az amerikai munkaügyekben illetékes szövetségi hivatalnál (NLRB) az NFLPA-t. A vád nem fair magatartás, a megegyezésre való törekvés hiánya (válaszok elmaradása benyújtott javaslatokra, kései egyeztetések), illetve az előre tervezett decertifikációval is összefügg, amelyet az NFL jogtalan, csaló magatartásnak tart. Egyes vélemények szerint az NFL célja az lehet ezzel a lépéssel, hogy megakadályozza az NFLPA decertifikációját, igaz erre kevés az esélyük. Az NFLPA azonnal válaszolt és közleményükben tagadták a vád jogosságát, mert szerintük ők jóhiszeműen állnak a dolgokhoz, nem ők vonultak ki a CBA tárgyalásokról, hanem a tulajdonosok. Innentől valószínűleg már nincs visszaút, a háború elkezdődött, a lockout veszélye minden eddiginél nagyobb, a megegyezésre jelenlegi helyzet szerint nincs esély.

Egyéb lockout hírek:

-Az NFLPA elküldött a játékosoknak egy NFLPA Guide to the lockout című kézikönyvet, amely a számukra legfontosabb lockouttal kapcsolatos információkat tartalmazza.

-Az ügynökök találkoztak az NFLPA képviselőivel és a felek megegyeztek, hogy az ügynökök kliensei, a leendő NFL játékosok nem hagyják ki a combinet.
-Felmerült egy olyan ötlet, mely szerint az NFL értesítheti azokat a free agenteket, akik 3, 4 vagy 5 éve szerepelnek a ligában, hogy RFA (korlátozott státuszú szabadügynököknek járó) tendert kaptak. A 490 FA-ből 300 ebbe a kategóriába sorolható! Rendes körülmények között csupán a három év rutinnal rendelkezők RFA-k, azon felül UFA-k. Az RFA játékosok nem kerülnek ki a piacra, esetükben a fizetések egy évig limitálva vannak. Egy ilyen megmozdulás célja a játékosok fellázítása lehet. Azt azonban ne feledjük, hogy ez nem lehetőség lockoutkor, hiszen akkor nincs alapja az RFA tendernek, más esetben viszont fegyver lehet.
-Az NFLPA minden játékostól megkapta a hozzájárulást a decertifikációhoz. Ennek ellenére Kevin Mawae azt mondta, hogy jelenleg még nem erre az útra készülnek.

-Esetleges lockoutkor az NFL-nek, elképzelhető, hogy az államokkal is viaskodnia kell a bíróságon, mivel jelentős befektetéseik vannak a stadionokban, amit az NFL csapatok kedvéért építettek. Maryland állam csak adóban 3,8 millió dollárt veszít akkor, ha a Ravens nem játszik 2011-ben. Természetesen elképzelhető az, hogy ezek a szerződések, vagy egy részük "biztosítva van" lockout esetére.


Hírek máshonnan:

-Logan Mankins, a Patriots guardja az első játékos, aki megkapta a franchise taget, de egyelőre nem lehet tudni, mennyit fog keresni, mert az összegek még mindig nincsenek megállapítva.

-Cam Newton, az Auburn egyetem Heisman Trófea győztes játékosa minden idők legnagyobb draft előtti szponzorációs szerződését írta alá az Under Armourral. A szerződés éves szinten többet garantál, mint Reggie Bush 2006-os évi 1 millió dollárról szóló megegyezése az Adidas-szal.
-John Harbaurgh, a Ravens HC-ja 2014-ig meghosszabbította szerződését. A Baltimore edzője eddig évi 2,5 millió dollárt keresett, új szerződése valószínűleg 3,5-4 millió dollárról szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése