2011. február 22., kedd

Érdekességek a combineról

Mint azt már sokan tudhatják, ahogy a bowl.hu-n is beharangoztuk, a holnapi napon kezdetét veszi a nagy draft előtti felmérő, a Scouting Combine Indianapolisban. Ezzel kapcsolatban pár érdekességről számolnék be:

-A Combine megszervezésére csapatonként 75.000 dollár kerül befizetésre, az esemény összköltsége ennek megfelelően 2,4 millió dollár.


-Átlagosan napi 5,2 millió néző látta a 2010-es Combinet az NFL Networkön úgy, hogy mindössze 57 millió amerikai háztartásba jut el a műsor. Ez más sportokban megfelel egy alapszakasz-mérkőzés nézettségének pl. a 100 millió nézőhöz eljutó ESPN-en.


-Ma már óriási üzlet a játékosok felkészítése is. Különböző vállalkozások alakultak erre a munkára. Nem csupán a 40 yardra vagy a pozíciós drillekre készítik fel a játékosokat, de speciális edzésprogramot, jógát, különböző lazító gyakorlatokat is tartalmaz programjuk, emellett megtanulják a játékosok az interjún való szereplést, betekintést kapnak a várható kérdésekbe, és még a játék stratégiájára is oktatnak. Vannak különösen QB-k számára fenntartott programok, amelyek nagyobb hangsúlyt helyeznek az interjúkra, a pro style QB-kal szembeni speciális elvárásokra. Ezeknek a költségeknek a finanszírozását az ügynökök állják, és Jack Bechta szerint nem ritka, hogy 4-8 játékos kapcsán egy ügynök 100.000 dollárt költ ilyen célra. A 600, draftra valamilyen eséllyel pályázó játékos felkészítésére Bechta becslése szerint körülbelül 7,7 millió dollárt költenek el az ügynökök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése