2011. február 22., kedd

27 órányi egyeztetés után

Péntek óta tartanak a CBA egyeztetések Washingtonban az NFLPA és a tulajdonosok képviselete között. A négy nap alatt összesen 27 órán át zajlottak a megbeszélések. Már maga a kitartó tárgyalás is pozitívum, George Cohen jelenléte sokat segített abban, hogy a felek végre beszélgetnek egymással. Minden nap legalább hat órát tárgyaltak. Charlie Batch az NFLPA végrehajtó bizottságának tagja mondta azt, hogy szerinte jól haladnak az egyeztetések, de sajnos ez volt a legtöbb információ, ami kikerült a falak mögül. A média legfeljebb azt tudja közölni, hogy kik érkeztek meg, és kik mentek el az ülésről és mikor. Ami sokaknak feltűnt, az a végrehajtó bizottság elnökének, Kevin Mawae-nak a hiánya, aki egyik nap sem volt jelen személyesen. Rajta kívül elsősorban a bizottság tagjai képviselték a játékosokat DeMaurice Smith és az NFLPA ügyvédje, Jeff Kessler mellett. A tulajdonosok közül senki sem jelent meg személyesen, részükről csak a "lockout ügyvéd" Bob Batterman volt a helyszínen, kiegészítve Jeff Pash-sel és Roger Goodellel.

Daniel Kaplan a Sports Business Journal szerkesztője belső forrásokból azt tudta meg, hogy egyetlen olyan pont van, ami igazán döntő az új CBA szempontjából. Ez pedig a szövetségi felügyelet kérdése. A liga semmi esetre sem ír alá olyan dokumentumot, amely ezt biztosítja. Ez a pont túlmutat azon, amit eddig tudtunk, hogy David Dotyt, a minnesotai kerületi bíróság szövetségi bíróját el szeretnék távolítani a CBA-val kapcsolatos ügyekből. Nemcsak ő a kiszemelt, de meg szeretne szabadulni az NFL a fentebb említett Kesslertől is, aki mindegy 25 éve képviseli az NFLPA-t az NFL-lel való jogvitákban.

Kiszivárgott a Jets lockout terve is. A nem foci részlegnél dolgozó alkalmazottak a CBA megegyezésig egy hétig inaktívak lennének havonta, amely időszakra nem kapnának fizetést sem. A többi alkalmazott helye és fizetése legalább a draftig biztos.

Andrew Brandt szokásos írásában a National Football Poston kiemelte, hogy a 18 mérkőzéses alapszakasz 500 millió dollár plusz bevételt jelenthet, ezért annyira fontos pont ez a tulajdonosok és Roger Goodell számára.


Egyéb hírek röviden:

-Az NFL két új média szakembert nevezett ki két újonnan kreált pozícióba. Jim Cohen az NFL Network helyettes senior producere, David Eaton az NFL Media hírek szerkesztője lett.


-A Rams bejelentette, hogy négy év után emelik a jegyárakat, leginkább a PSL helyeké drágul, 4-7 dollárral. A legolcsóbb jegyek (25 dollár) ára viszont nem növekszik.


-A Vikings nem-exkluzív franchise taget helyezett LB-jére, Chad Greenwayre. A tag azért érdekes, mert Sidney Rice, a gárda WR-e is szabadügynök lesz, sokan inkább az elkapót várták tag befutónak. A Vikings játékosai emellett bejelentették - a Bucs után másodikként - hogy lockout esetén is szerveznek majd együttes edzéseket.


-A korábban említett Ramsey megye előre láthatóan a legjobb hely lesz a Vikings új stadionjának megépítésére. Már pénzforrást is találtak a projekt finanszírozására. A forgalmi adó minimális emelésével körülbelül 300 millió dollár folyhatna be, amit a stadion építésének támogatására fordíthatnának.


-Az NFL 3 éves szerződést kötött a híradástechnikai piacról közismert Bose vállalattal, így újabb ligaszintű kizárólagos szponzort szereztek a lockout fenyegetése ellenére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése